Sancerre від Sébastien Riffault | Винна дегустація

Вперше в Україні і лише у Wine Love — старі вінтажі Sancerre від Sebastien Riffault у магнумах (1.5 л пляшки)! 

Вина Себастьєна Ріффо — не такі, як очікує більшість від напоїв із Сансера, і його стиль не схожий ні на одну пляшку, що виробляється в апеласьйоні. 

Пішовши проти батька-винороба, який працював в конвенціональному стилі, Себастьєн вирішив відтворити справу свого діда і обмежити втручання у виробництва вина до мінімума. 

Пробуючи вина Себастьєна старожили дивуються, як же йому вдається відтворювати смак їхньої молодості, що був втрачений після індустріалізації фермерства.

Він оре землю на виноградниках виключно  кіньми, збирає виноград на два тижні пізніше, що дає змогу білим винам Себастьєна містити від 20 % до 90 % ягід уражених ботритісом. Саме це надає їм такого «нетипового» для Сансера органолептичного профілю. Усе це нанизане на пронизливу соковиту кислотність у результаті надає відчуття стиглості, що асоціативно може здатися солодкуватістю, і свіжості, які змушують багатьох абсолютно по-новому визначати для себе, що таке Сансер Блан.

20 травня о 19:00 ми проведемо горизонтальну дегустацію вин вінтажу 2014 року.

Aukmenine — насичене, не схоже на поширений стиль Сансеру, виразне й самобутнє вино розливають у пляшки без фільтрації, без оклеювання й без додавання діоксиду сірки. Оксидативний стиль поєднується зі стрункою кислотністю, пряністю й жовтою палітрою, поєднуючи в собі віск, жовті фрукти, сіно та мед. В Akmenine використовується близько 30% винограду ураженого ботритісом. Назва вина перекладається з литовської як «кам’яний», нагадуючи нам про вапняковий грунт на якому ростуть ці лози, посадженні в середині 1980х.

Auksinis — мов саме сонце, яке наповнює ваш келих до країв. Золотисте вино об’єднало в собі концентровану фруктовість і медовість, що збалансована кислотністю та вершковістю, і легкі оксидативні нюанси. Воно перевертає звичні знання про вина регіону своєю свіжістю, що подарована вапняними ґрунтами Луари, й ароматичною складністю Сансер.

Auksinis Maceration — ще більше свіжості, кислотності та дзвінкості завдяки додатковим 10 дням мацерації на шкірках.

Raudonas (з литовської “червоний”) — соковите, трохи дивакувате ароматне червоне вино із сорту Піно Нуар, вирощеного в Sancerre appellation на глинисто-вапняному ґрунті, захоплює своїм концентрованим смаком солодких ягід. У ньому вгадуються нотки журавлини, полуниці, шкіри, трохи перцю й волатильної кислотності. Виноград цілими гронами надходить на ферментацію й розливається в пляшки без фільтрації та оклеювання й без додавання діоксиду сірки. 

Сомельє: Олександр Меєр (найкращий сомельє України 2018, переможець конкурcу “Wine Trophy 2018” в сліпій дегустації, Wine Spectator Award of Excellence за винну карту ресторану з 2018 по 2020)

Локація: секретна кімната Wine Love

Line-up: 

  1. Raudonas 2014 (magnum)
  2. Akmenine 2016 (standard)
  3. Akmenine 2014 (magnum)
  4. Auksinis 2014 (magnum)
  5. Auksinis Maceration 2014 (magnum)

та 3 страви від шефа Юрія Нікітюка:

Мус із підкопченого баклажана з фісташкою
Яловичий тартар із селеровим сабайоном
Кокот із жаб’ячих лапок та рапанів із базиліковою пассатою

Вартість квитка: 3 300 грн

Кількість місць обмежена.

Бронювання за номером: 095 750 80 08 або у діректі Wine Love