Cahors | 3.02 | Винна дегустація

Завдяки Петру I, який навязав церкві Кагор в якості ритуального вина, та ввів його в обовязковий раціон моряків, всі ми знаємо це вино солодким та кріпленим. Насправді ж цукор додавався лише для того, щоб вино краще зберігалося в трюмах кораблів при транспортуванні. І цей Кагор не має нічого спільного з винами регіону Каор (Cahors), які ми з вами дегустуватимемо. 

Каор (Франція) вважається історичним терруаром Malbec, для якого вони вигадали власну назву «Auxerrois Noir» або «Côt». Червоні вина Каору — одні з найтемніших в світі, і піднялися на перший пік слави 200 років тому, продаючись в Англію, як «Black wine» — щільне, «м’ясисте», навіть трішки пряне, з ароматом вишні та ожини. 

Тоді Кагор готували підігріваючи виноградний сік до 60 градусів і після витримували в бочках. Зараз технологія інша, але результат той же — цікаве вино, не солодке, оксамитове, з нотами шоколаду і кави.

3го лютого о 19:00 дегустуватимемо вина від Chateau de Сedre — локомотива регіону, з прекрасним стилем, який може дати фору винам Бордо, та Сombel la Serre — виробника, який працює виключно з Мальбек і просто робить хороший натюр. 

Сомельє: Антон Тимофеєв (сомельє винного імпортера Roots)
Локація: секретна кімната Wine Love
У меню: 5 вин ( 1 біле та 4 червоних) і 3 страви від шефа Юрія Нікітюка.

Line-up:1. La Cuvee Chateau, Chateau Combel la Serre 2017
2. Les Peyres levades, Chateau Combel la Serre 2016
3. Cuvee des Conti, Chateau Tour des Gendres 2018
4. Le Cеdre Hеritage Malbec, Chateau du Cedre 2016
5. Le Cеdre, Chateau du Cedre 2015

Вартість з особи — 1700 грн 
Лише 10 місць. 

Місця бронюємо через дірект по 100% передоплаті на карту або готівкою у ресторані